Ljus i Åhus!

I slutet av september åkte jag tillsammans med min kompis och mina brorsdöttrar till Åhus för att geocacha, ni vet det där som jag håller på med……. leta skattgömmor. Det är så himla roligt och vi hade pratat flera gånger om att åka iväg en hel helg och leta.

På fredagen efter jobbet samlade vi ihop oss och körde till Yngsjöstrand, där vi hade hyrt en stuga för att övernatta i. Innan hade vi kollat på Geocachingens hemsidan om var vi skulle börja leta efter gömmorna. Då hade vi oxå hittat en nattcache. Det är en gömma som man ska leta upp när det är mörkt. Det är spännande och lite kusligt när man inte känner till vegetationen och trakten.

Först letade vi upp stugan som vi skulle bo i, lastade in våra grejor och sedan stack vi iväg till platsen för gömman. Vi tog med våra ficklampor och började att leta efter reflexer som man skulle följa. Det tog ganska lång tid men till sist hittade vi några reflexer. Vi förstod inte riktigt hur vi skulle göra så vi irrade rundor mest. Efter nästan en timme gav vi upp och beslutade oss för att leta upp resten på dan imorgon.

Vi lagade mat tillsammans och spelade spel och hade jätteroligt! 😀

Dan efter steg vi upp ganska tidigt och fixade frukost och matsäck. Sedan gick vi iväg ut till havet och började vår Ålavandring, som ett helt gäng gömmor kallas. Det ligger gömmor ända från Åhus ner till Kivik. Vi gick ut till havet och började leta gömmor. Efter att gått lite norrut mötte vi en fiskare som förtöjde sin båt och bar upp en knippe ålar till sin bod. Vi gick fram till honom och pratade en stund, dessutom fanns det en gömma inne på hans tomt och han tipsade oss om var den låg! 🙂 Sedan gick vi söderut och fick korsa Helge Å. Det var ganska bra väder och vi njöt av friska vindar och havsdoft. Att det finns så många gamla vackra och väl bevarade Ålabodar. Alla med olika namn. Vi åt vår matsäck och vandrade vidare. Ganska sent på eftermiddagen kom vi tillbaka till stugan och fick en välförtjänt dusch, paus och måltid. Idag fann vi 21 gömmor. Bra jobbat!  Och så hittade vi nattcachen oxå, men den var svår! Vi spelade spel på kvällen och hade lika roligt som igår!

På söndagen fick vi ännu bättre väder och vi kunde till och med gå i bara t-shirt utan att frysa! Härligt! 🙂

Vi städade undan och packade in i bilen och körde några kilometer norrut mot Åhus till. Där parkerade vi bilen och gick ut till havet och gick mot Åhus. Ännu fler bodar med skattgömmor kom vi till. Denna dagen var det många som passade på att vara ute och njuta av det vackra vädret och ljuset! Denna gången hittade vi 13 skattgömmor. Vi avslutade Ålavandringen och lät några vara kvar till en annan gång och så körde vi hemåt. Utmed vägen hem snappade vi upp 4 gömmor ytterligare vid Rinkaby skjutfält.

Alla var nöjda och glada och vi bestämde oss för att göra om detta snart igen!

 

Dessa är med i Fototrissens tema: ljus!

http://www.coolstuff.se/julklappar

Annonser

~ av chralex på 2012/11/25.

10 svar to “Ljus i Åhus!”

  1. Härliga bilder med fint ljus och det där med geocacha låter riktigt roligt!

  2. Bara ett par månader sen, men känns länge sen det var så fint väder!

  3. Så underbara bilder från er härliga helg!
    Ha de gott!

  4. Jättefin triss! Tycker om perspektivet i bilderna.

  5. Fina bilder och fin tolkning där min favorit blir den översta!

    Ha en skön vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: