Gröna Öland

Det är lördagsmorgon och solen skiner, riktigt vackert väder och ganska varmt.:-)  Så skönt, idag ska vi vandra i närheten av där vi bor och behöver inte använda oss av bilen. Efter frukosten så gav vi oss av in i skogen, slingan är ”ganska” väl utmärkt och det är alldeles grönt inne i hasseldungarna. Så vackert det är! Massor med gulsippor, orchideer och andra gröna sköna växter överallt! Och så är det fåglarna, de sjunger så helt otroligt hela tiden, de är så lyckliga! 🙂 Det gör att man blir lycklig i hela kroppen!

Grönt är skönt,  mitt bidrag till Helene Allt som är vakkerts måndagstema Grönt! Ett ormbär!

Fler bidrag kan du ser här: http://helenesblogadresseat.blogspot.se/

Vi fick se en del snokar och småkryp när vi vandrade, vilket gjorde min fd svägerska inte så glad, hon gillar inte ormar särskilt!

På vår vandringsväg kom vi fram till Gråborgs fornborg, en ruin som troligtvis byggdes år 500. En spännande plats som ser ut som en stor oval arena. Därinne bodde nog folket och idag går det djur och betar där. Idyllisk plats.

Vi vandrade över Jordtorpsåsen och där fanns det otroligt mycket orkideer, gullvivor och fältsippor. Ett sådant otroligt överflöd av växtlighet.

Vi stannade och fikade mitt i grönskan och njöt av stillheten och naturen, det var en härlig dag. Framåt seneftermiddagen kom vi hem till pensionatet och avnjöt en härlig kyckling pasta sallad med vin, såklart! 🙂

Annonser

~ av chralex på 2012/06/11.

10 svar to “Gröna Öland”

  1. Fina bilder, både de gröna och de i övriga färger 🙂

  2. Grønt er virkelig skjønt!Fine bilder!

  3. Jisses, så många vackra bilder du bjuder på! och så bra att jag fick reda på att växten jag fotade häromdagen heter ormbär 🙂

  4. Lekre bilder!

  5. Skjønne bilder.
    Blir inspirert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: