De sista dagarna i fjällen….

På torsdagen hade vi bokat en guidad tur till Trollsjön. Det är en djup kratersjö som ligger in i stendalen. För att komma dit måste man åka bil några mil mot Riksgränsen.

Denna dag var kall, lite blåsig och mulen. Vi var 28 personer i gruppen och vi tre gick lite före de andra. Vi följde en vacker och bra stig in i dalen som var alldeles full av jättestora stenar som verkar ha trillat ner ifrån fjälltopparna.

Vandringen var 5 kilometer och var inte lika jobbig som de andra vandringarna som vi gjort innan.

Vi fikade vid Trollsjön. När det är vackert och stilla väder, kan man se ända ner till botten på den, och den är  34 meter djup!

Efter fikat gick vi tillbaka och åkte bil tillbaka till Björkliden.

Tedd och jag tyckte inte att dagen var slut så vi tog en extra promenad utmed Rallarvägen. Vi tittade på Rallarkyrkogården och Tornehamns kyrka.

 

När vi sedan kom tillbaka hade Paul fixat världens käk och vi åt och mådde väl resten av kvällen.

Dagen därpå var vår sista dag i Björkliden.

Paul och jag hade bokat guidad tur till Kåppasgrottorna. Vi mötte upp vår guide Christer vid sportshopen. Efter en snabb vandring uppför fjället fick vi våra overaller och hjälmar som fanns i en liftstuga. 

Sedan tog vi oss ned till grottorna vid Kåppasjåkken, där vi var första dagen vi kom och kollade den försvunna jåkken.

Vi gick in i grottan, efter ett antal meter stannade Christer upp och frågade om allt var okej! Javisst sa vi och så undrande ut! Han undrade om vi kände klaustrofobi, men inte vi nej! 🙂

Vi vandrade längre in och där stannade vi en stund och stängde av lamporna! Det var kolsvart, man kunde inte en se handen även om man höll den kloss intill ansiktet!  Sedan undrade Christer om vi ville gå längre in, ja det är ju klart att vi vill. Så vi fick krypa in i en liten trängre gång och klättra lite nerför en vägg och kom in i en liten större sal. Så här långt in har ingen gäst tidigare varit, bara guiderna. Så nu har vi varit med om något som ingen annan har gjort tidigare! Häftigt! 😀

Sedan gick vi ut ur grottan igen och så frågade han igen om vi ville gå in i en annan grotta. Det gjorde vi med såklart. Vi kom in i en stor sal som kallades Silversalen, sedan kom vi fram till vatten. Det var den försvunna jåkken som kom rusande fram i underjorden. Det var grymt häftigt detta, här hade inte någon gäst varit inne heller.

Efter denna häftiga grottvandring gick vi tillbaka utmed den torrlagda bäckfåran. Efter ungefär 400 meter kom jåkken ut ur berget i en stor öppning. 

 

Det var en helt otroligt härlig vandringsresa och jag hoppas att vi kommer att göra fler sådana resor tillsammans……

 

Med denna bild deltager jag i fotoutmaningen Ordlös Onsdag: Se upp!

http://zerowordsphoto.wordpress.com/2011/11/16/ordlos-onsdag-v-46/

 

Annonser

~ av chralex på 2011/11/16.

4 svar to “De sista dagarna i fjällen….”

  1. Vilket äventyr ni var ute på!

  2. Bäst för stugägarna vid den underbara regnbågens ändar att se upp så inte husen invaderas av guldgrävare. Det är ovanligt att se en regnbåge så där tydligt från sida till sida. Jättefint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: