Norrlandsresan sista dagen

Vaknade upp av fågelkvitter. Idag ska vi bege oss hemåt. Åt frukost i godan ro och gick en promenad för att fotografera linneorna en sista gång. Nån kilometer från campingen kom vi in i Norge. Där åkte vi på några småvägar för att sen komma ut på motorvägen. Det var vägarbete nästan hela vägen in i Oslo. Lite kaotiskt överallt, gps:en visade in oss mitt i smeten i smala gränder så maken fick lite grann panik i de trånga gränderna!

Vi parkerade vid Aakers hus och tog en promenad in på Karl Johans Gate. Bara så att vi fick se den stora paradgatan som leder till slottet. Det var jättevarmt ute och massor av folk som strosade rundor. På ett torg stod två tjejer och delade ut gratis coca cola. Det stod emergency refreshments på ryggen på dem 😀 Det var gott för vi blev törstiga!

Vi stannade bara nån timme i Oslo och sedan fortsatte vi mot Svinesundsbron och Sverige. Efter ett antal mil och letande efter bensinmack ( vi körde till Grebbestad men där var drivmedlet slut på tappen !) så stannade vi för att fixa lunch strax söder om Munkedal, vid rastplats Saltkällan.

Under tiden maken fixade maten så gick jag och Zac en promenad. Det visade sig att den stigen var hela 5 km lång och det tog en stund så maken ringde och undrade om vi ville ha mat! Javisst, vi kommer strax! Det tog en timme minst. 😉 Efter pausen tyckte vi inte att det var lönt att övernatta nånstans mer utan vi sträckkörde hem. En liten kort paus för att tömma latrinen vid Snapparp. En vacker solnedgång över Lagans mynning fick vi se.

Åh, så skönt att vara hemma igen! 😀

Annonser

~ av chralex på 2010/09/02.

2 svar to “Norrlandsresan sista dagen”

  1. bilden på Lagaoset var ju fantastiskt fin….tänk vad vi har så nära utan att man tänker på det.

    • Ja, vi har så många fina platser runt omkring oss utan att man vet om det. Det är nog dags att utforska vår landsbygd! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: