Norrlandsresan fortsätter…….

Vi sov ganska bra i husbilen i natt med, nu börjar man få in vanan! Efter lite frukost åkte vi iväg och tittade på utsikten från Öjeberget. Ljusnan är en stor och vacker älv. Jag och Zac klättrade hela vägen upp.

 Lite här och var fanns det stora vårdkasar. De användes förr i tiden för att sätta fyr på och meddela sig med andra byar. Zac lekte kurragömma med oss:-)

Denna dagen körde vi långt. Vi skulle hinna med mycket och dessutom hade vi stämt träff med en gammal kompis att vi skulle hälsa på dem framåt kvällningen. Så det var bara att stå på.

Första större byn som vi besökte var Delsbo. Vi tänkte ta en delsbohambo där men hittade inte stintan!!  ;-). Hudiksvall körde vi bara igenom och drog mot Medelpad. När vi senare närmade oss Sundsvall tog vi av stora vägen och körde utmed Indalsälven. Denna älv var mycket större än Ljusnan. Wow, vilken dal vi följde ända upp till Utanede där vi besökte den Thailändska Paviljongen. Det var ett konstigt fenomen!  Långt ute i jämtländska skogarna finns det en paviljong i 24 karats guld bara så där!  Men vacker är den och det finns inte nåt thailändskt hus någon annanstans än i Thailand. Och då en i Sverige! 😀

Efter besöket i paviljongen körde vi en liten grusväg till Kramfors.  Obs!  Kör aldrig, jag säger aldrig, en grusväg med husbil. Herre gud  som det skramlade och levde! Alla lådor och dörrar åkte ut och in och det dånade i hela hytten. Och i detta oväsen körde vi i 3 mil! Puh, det var så skönt att komma ut på asfalterad väg igen! 🙂

Vi letade upp var vår kompis Peter Norrlänning bodde med familj. (Eller gps:en gjorde det jättebra!) Där blev det riktigt kalas. Vi fick tårta, glass och paj samtidigit för frun i huset fyllde år! Sedan blev det rundtur i bygden och vi kollade Höga kustenbron med omnejd. Det skulle bara vara en liten rundtur, sa Peter! Javisst, vi var ute i 2 timmar! :-D. Frun ringde och undrade om vi skulle grilla lite kött, då var klockan halv tio på kvällen! Så ungefär klockan 11 var maten klar och vi satt uppe till klockan ett och snackade och hade det jättemysigt! Och det var ljust ute som mitt på blanka dagen!

Annonser

~ av chralex på 2010/08/04.

2 svar to “Norrlandsresan fortsätter…….”

  1. Många äventyr ni hann med på er resa! Vi ses när vi kommit hem!

    • Ja, vi hade det jättebra och det var roligt att få se så mycket av Norrla nd.
      Det finns flera ställen som jag gärna vill återvända till igen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: