Norrlandsresan den andra dagen

Efter att ha sovit ganska bra i husbilen (man är ju inte van att campa så man hör alla konstiga ljud, det är varmt och trångt) så körde vi iväg utan att äta frukost. Det var inte så mysigt att fika på ställplatsen på en grusplan. Därför fortsatte vi en bit norrut och fick syn på en sjö som heter Toften i närheten av Laxå. Vi stannade där och åt frukost. Det var mysigt och soligt 🙂  Zac o jag gick utmed sjökanten och strosade då en liten skogssnäppa började att varna. Han gillade oss inte alls  (!  konstigt  ? )  så det blev ganska gapigt eller pipigt 😀

Under tiden man sitter i husbilen och mil efter mil flyger förbi så ser man ganska många roliga ortsnamn. Vissa är så kul att man bara gapskrattar och undrar hur de ser ut som bor där! Nåt exempel är Frufällan, Larv, Kinkhyttan, Dicka, Jädraås och Eckelsbo! 😀  Men de som bor där tycker nog att vi har kul namn hemma hos oss. Som tex Koddeböke, Kvinnaböske, Tuthult osv, ja jösses, vem har hittat på dessa namn och varför? Vet nån vad det betyder så meddela gärna mig!

Vi kom förbi ett underbart blått linfält i Kvistbro, det var så härligt att vi bara var tvungna att stanna (eller….. jag ville det jättegärna så jag kunde ta några foton!! )

Som visan med Galenskaparna och After Shave ”man ska ha husvagn” så kan man säga att vi såg Örebro, Lindesberg, Riddarhyttan, Fagersta, Norberg, Avesta, Sandviken, Ockelbo, Bollnäs o Arbrå.  Från husbilen! Sen stannade vi, ganska utmattade (!), i Järvsö. Vi åt en god middag ute på gräset på campingen, duschade och gick en runda och kollade byn. (och efter LillBabs! Hon var inte hemma!!!) Det är vackert i Hälsingland. Massor med stora rödvita gårdar och milsvida åkrar. Nu märks det att vi har kommit lite längre norrut för det är ganska ljust ute på kvällen.

Annonser

~ av chralex på 2010/07/27.

4 svar to “Norrlandsresan den andra dagen”

  1. Vilket underbart vackert linfält!

  2. Vilken vacker fågel, var det den du bråkade med?

    • Ja, den var inte alls glad, men jag fick ju chansen att ta en bild;-) Tur att den inte gick till attack. Då hade det kommit en skrikande galen kärring genom skogen med vovven på släp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: